فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران - سال هفتاد و یکم شماره 2 (پیاپی 146، اردیبهشت 1392)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال هفتاد و یکم شماره 2 (پیاپی 146، اردیبهشت 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/02/18
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله اصیل
  • بتول قربانی یکتا، محمد ناصحی، شهرزاد خاکپور، محمدرضا زرین دست، یزدان شفی خانی صفحات 71-78
    زمینه و هدف
    شناخت مسیرهای نورونی درگیر در هسته اکومبنس قاعده مغزی بر اساس گزارش های قبلی نقش مهمی در اتیولوژی و پاتوفیزیولوژی افسردگی، اضطراب و اعتیاد دارد. اما چگونگی این مکانیسم ها در مغز روشن نیست. در این راستا نیکوتین به طور مستقیم در هسته اکومبنس مغز تزریق شد تا نقش فرآیندهای شبه اضطرابی آن در این هسته در دستگاه ماز به علاوه ای شکل مرتفع (Elevated plus maze) موش صحرایی نر بررسی گردد.
    روش بررسی
    در این تحقیق از موش های صحرایی استفاده شد. پس از بیهوشی ابتدا در ناحیه پوسته هسته اکومبنس مغز، با استفاده از دستگاه استریوتاکسی عمل جراحی و کانول گذاری دو طرفه انجام شد. بعد از کانولاگذاری به مدت یک هفته به موش های جراحی شده اجازه داده شد تا بهبودی کامل را به دست آورند. بعد از بهبودی، رفتار اضطرابی و فعالیت حرکتی حیوانات با استفاده از ماز به علاوه ای شکل مرتفع آزمایش شده و اثر تزریق داروهای مورد نظر در هسته ی اکومبنس بر روی رفتار اضطرابی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    آزمایش های انجام گرفته نشان داد که تزریق دو طرفه نیکوتین (Nicotine)، آگونیست گیرنده نیکوتینی استیل کولین دوز 1/0 از میان دوزهای (5/0 و 25/0، 1/0، 05/0) میکروگرم بر رت، درون هسته نوکلئوس اکومبنس مغز باعث افزایش معنی داری در درصد زمان سپری شده در بازوهای باز نسبت به گروه کنترل می شود (01/0P=).
    نتیجه گیری
    گیرنده های نیکوتینی نورون های موجود در پوسته هسته اکومبنس قاعده مغز در رفتارهای شبه اضطرابی در موش صحرایی نر موثر است.
    کلیدواژگان: نیکوتین، اضطراب، هسته اکومبنس، موش صحرایی نر
  • مهدی محمدزاده، حمید مباشری صفحات 79-89
    زمینه و هدف
    در سال های اخیر با پیشرفت چشمگیر در سیستم های مخابراتی و ارتباطی، خطرات احتمالی امواج ناشی از تلفن همراه بر روی انسان ها، یکی از نگرانی های جدی جوامع در حال رشد و مدرن بشری به حساب می آید. لذا مطالعه اثرات امواج الکترومغناطیسی روی پروتئین ها به ویژه کانال های غشایی که مسئول حفظ شرایط فیزیکی و شیمیایی سلولی و انتقال پیام می باشند، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این بررسی اثرات میدان های الکترومغناطیسی تلفن همراه روی عملکردهای بیوفیزیکی کانال OmpF جداشده از اشرشیاکولی (E.Coli) در غشای دو لایه لیپیدی مسطح در شرایط آزمایشگاهی صورت گرفت.
    روش بررسی
    برای این منظور دینامیک کانال OmpF به صورت منفرد با استفاده از روش مونتال- مولر در غشای دو لایه لیپیدی مسطح بررسی گردید. سپس جریان های یونی عبوری (پیکوآمپر) از کانال، اندازه رسانایی، حساسیت به پتانسیل غشا و رفتار و الگوی باز و بسته شدن آن در بازه های زمانی در حد میکروثانیه، به صورت هم زمان با تکنیک ولتاژ کلامپ اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد میدان الکترومغناطیس ناشی از تلفن همراه بر حساسیت کانال OmpF به پتانسیل غشا، باز و بسته شدن و تعداد ساختارهای حد واسط آن تاثیر معنی داری گذاشته، درحالی که بر رسانایی آن تاثیری نداشته است. با حذف میدان الکترومغناطیس، کانال به سرعت در محدوده ی زمانی میلی ثانیه یا کم تر به حالت اولیه بازگشت.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته ها امواج ساطع شده از تلفن همراه روی عملکردهای زیستی کانال منفرد و میزان باز یا بسته بودن آن تاثیر معنی داری داشته و لازم است رویکرد استفاده از فانتوم در شناسایی اثرات منفی میدان ها بازنگری گردد.
    کلیدواژگان: بیوفیزیک، میدان های الکترومغناطیسی، تلفن همراه، باز و بسته شدن (Gating) کانال یونی، پروتئین OmpF، تکنیک ولتاژ کلامپ
  • شهرام سواد، پروین مهدیپور، هدی شیردست، لادن نکوهش، لیلی نکوهش، رضا شیرکوهی، وحید نیکویی، محمد میریونسی، محمدحسین مدرسی* صفحات 90-95
    زمینه و هدف

    ریز RNAها 21 تا 24 نوکلئوتید دارند و بیان بعضی از آن ها در بین بافت نرمال و توموری متفاوت است. در این مطالعه ما بیان miR-520d را در بین گروه های توموری سرطان پستان با نمونه نرمال کنار آن مورد بررسی قرار دادیم.

    روش بررسی

    59 نمونه تومور سرطان پستان در سه گروه مختلف قرار داده شدند. در گروه اول نمونه های دارای رسپتور استروژن مثبت و یا رسپتور پروژسترون مثبت قرار گرفتند. در گروه دوم نمونه های مثبت گیرنده شماره دو فاکتور رشد اپیدرمی انسان Human Epidermal Growth Factor Receptor 2 (HER2) قرار گرفتند و در گروه سوم نیز نمونه های توموری منفی هر سه گیرنده قرار داده شدند. سپس بررسی بیان با واکنش زنجیره پلی مراز با زمان واقعی (Real Time PCR) انجام شد.

    یافته ها

    نسبت بیان miR-520d در گروه I و II و III به ترتیب 193/0، 167/0 و 21/0 به دست آمد. اما تنها در گروه دوم این مقدار از نظر آماری معنی دار بود (017/0P=). از طرف دیگر نمونه هایی که متاستاز به غدد لنفاوی نشان می دادند و هم چنین نمونه هایی که سرطان آن ها در Stage III بود، هر دو کاهش بیان معنی دار به ترتیب 256/0(019/0P=) و 281/0 (036/0P=) را نشان دادند.

    نتیجه گیری

    miR-520d به احتمال یک سرکوبگر تومور است. از طرفی miR-520d در گروه HER2 مثبت کاهش بیان معنی دار را نشان داد، پس ممکن است بتوان از این ریز RNA در کنار فاکتورهای دیگر برای تشخیص زودتر نمونه های HER2 مثبت از سایر نمونه ها استفاده کرد.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، miR، 520d، Real Time PCR، SYBR Green I Dye
  • بارانک صفاییان، سیما شکری، سکینه محمدیان، فاطمه چراغعلی، لیلا جویباری، صفا آریان نژاد، طیب رمیم صفحات 96-101
    زمینه و هدف
    سطح استرادیول سرم از عوامل مورد بحث در پیش آگهی مبتلایان به چسبندگی لابیا می باشد. هدف از این مطالعه بررسی سطح سرمی استرادیول و پاسخ دهی به استروژن موضعی در مبتلایان به چسبندگی لابیا می باشد.
    روش بررسی
    مطالعه به صورت مداخله ای و آینده نگر انجام گردید. 100 کودک از میان دختران مراجعه کننده به درمانگاه کودکان بیمارستان طالقانی شهر گرگان در سال 1390 انتخاب شدند. تشخیص بیماری با معاینه بالینی ناحیه وستیبول انجام گردید. معیارهای ورود به مطالعه شامل سن سه ماه تا هشت سال، عدم وجود علایم بلوغ، عدم ابهام تناسلی، عدم وجود علایم وولوواژنیت، وجود چسبندگی لابیا بیش تر از 25%، عدم سابقه درمان قبلی با استروژن موضعی به فاصله کم تر از دو هفته و عدم سابقه درمان ناکامل قبلی بود. در صورت عدم مصرف مناسب دارو از نظر زمان و مقدار آن، عدم مراجعه برای معاینات بعدی و بروز عوارض مربوط به درمان طی دوره درمانی هفت روزه بیمار از مطالعه خارج گردید.
    یافته ها
    بیش ترین فراوانی چسبندگی لابیا در کودکان زیر یک سال و کم ترین آن در کودکان 8-7 سال وجود داشت. 86 بیمار بهبودی کامل یا نسبی داشتند. در 14 کودک هیچ گونه ای شواهدی از بهبودی مشاهده نگردید. در هیچ کدام از بیماران شدت چسبندگی بدتر نگردیده بود. در افرادی که پاسخ مثبت به درمان داشتند، استرادیول خون در سطح پایین تری قرار داشت. اختلاف آماری معنی داری میان سطح استرادیول خون در موارد پیشرفت کامل یا نسبی در مقایسه با موارد بدون پیشرفت وجود داشت (044/0=P).
    نتیجه گیری
    در نهایت به نظر می رسد اثربخشی استفاده از کرم استروژن موضعی در بهبود چسبندگی لابیا در کودکانی که سطح استروژن پایین تری دارند بیش تر است.
    کلیدواژگان: چسبندگی لابیا، کرم استروژن، استرادیول سرم
  • شمس الملوک نجفی، مهسا محمدزاده *، حمیدرضا منصف اصفهانی، قاسم میقانی، نیما رضایی صفحات 102-108
    زمینه و هدف
    التهاب دهانی (استوماتیت) آفت راجعه از بیماری های شایع دهان در سرتاسر جهان با اتیولوژی نامشخص و بدون درمان قطعی است. از آن جایی که گیاه خرفه، منبع غنی از آنتی اکسیدان، توام با خاصیت ضدالتهابی است، هدف مطالعه ی کنونی، بررسی اثربخشی گیاه خرفه در درمان استوماتیت آفتی راجعه می باشد.
    روش بررسی
    50 بیمار مبتلا به استوماتیت آفتی راجعه برای این مطالعه ی کارآزمایی بالینی سه سو کور، پلاسبو- کنترل انتخاب شدند. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه (A و B) تقسیم شدند. گروه A از پلاسبو و گروه B از داروی خرفه به مدت سه ماه استفاده کردند. میزان درد بر اساس Visual Analogue Scale (VAS)، فواصل زمانی بین بروز ضایعات، تعداد ضایعات و مدت زمان بهبودی، در آغاز مطالعه و ماه یک، دو و سه سنجیده شد.
    یافته ها
    میزان تسکین درد در گروه مورد، به طور معنی داری بیش تر از گروه شاهد بود (001/0P<). میانگین تفاوت تعداد ضایعات قبل و بعد از درمان از لحاظ آماری معنی دار نبود. میانگین تفاوت مدت زمان بهبود در دو گروه از لحاظ آماری معنی دار بود (001/0P<). فواصل زمانی بین بروز ضایعات از 88/17 روز در گروه مقایسه به 12/33 روز در گروه مداخله افزایش یافت که از لحاظ آماری معنی دار می باشد.
    نتیجه گیری
    بررسی اثربخشی گیاه خرفه در درمان استوماتیت آفتی راجعه نشان می دهد که داروی مورد مطالعه، هم از نظر تحمل و سادگی استفاده بیماران و هم از لحاظ عدم بروز عوارض جانبی و تاثیر قابل توجه در بهبود ضایعات دارای برتری هایی نسبت به داروهای رایج بود.
    کلیدواژگان: استوماتیت آفتی راجعه، آنتی اکسیدان، خرفه، درمان
  • بررسی رابطه هورمون پاراتیرویید با نمره کلسیفیکاسیون عروق کرونر و بیماری عروق کرونر
    امیرفرهنگ زند پارسا، ناصر گیلانی لاریمی*، علیرضا استقامتی، مرضیه متولی صفحات 109-113
    زمینه و هدف

    برخی از مطالعات قبلی نشان داده اند که نمره کلسیم عروق کرونر (Coronary Artery Calcium Scoring، CACS) می تواند یکی از روش های تشخیص بیماری کرونر باشد. با توجه به وابستگی کلسیم عروق کرونر با جذب و دفع کلسیم در بدن، در این مطالعه، ارتباط هورمون پاراتیرویید (PTH) با بیماری های قلبی و عروقی مورد بررسی قرار گرفته است.

    روش بررسی

    در یک مطالعه مقطعی در سال1390 در بیمارستان امام خمینی (ره) تهران، بیماران مشکوک به بیماری عروق کرونر و کاندید آنژیوگرافی کرونر ابتدا تحت سی تی اسکن جستجوگر چند جانبه بدون تزریق(Multidetector Computed Tomography، MDCT)، non-enhanced قلب قرار گرفتند و CACS آن ها تعیین شد. سپس بیماران تحت آنژیوگرافی کرونر قرار گرفتند و تنگی بیش از 50% معنی دار در نظر گرفته شد و بر اساس نمره جنسیتی (Gensini score) شدت درگیری عروق کرونر مشخص گردید. هم زمان سطح سرمی هورمون پاراتورمون، کلسیم و فسفر سرم تعیین و رابطه میان کلسیم عروق کرونر و بیماری عروق کرونر با PTH و شاخص های متابولیسم کلسیم تعیین گردید.

    یافته ها

    178 بیمار شامل 50 زن و 128 مرد وارد مطالعه شدند. میانگین سن بیماران 8/11±2/56 سال با دامنه 25 الی 87 سال بوده است. ضریب همبستگی CACS با Gensini score معادل 507/0 (001/0P<)، با هورمون پاراتورمون سرم معادل 037/0- (693/0P=)، با کلسیم سرم معادل 062/0 (499/0P=) و با فسفر سرم 061/0- (506/0P=) به دست آمد. هورمون پاراتورمون سرم در بیماران دارا و فاقد بیماری کرونر (CAD) به ترتیب 6/11±8/21 و 5/11±2/23 پیکوگرم در دسی لیتر بود (427/0P=).

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل نشان می دهند که CACS شاخص مناسبی برای ارزیابی درگیری کرونر و شدت آن می باشد ولی رابطه ای بین PTH با شدت درگیری کرونر و میزان CACS یافت نشد.

    کلیدواژگان: نمره کلسیم کرونر، هورمون پاراتیرویید، بیماری عروق کرونر، نمره جنسینی
  • محمدرضا پورمند، مریم کشت ورز، محمد مهدی سلطان دلال، ملیحه طالبی، روناک بختیاری، غلامرضا پورمند صفحات 114-121
    زمینه و هدف
    پیوند کلیه یکی از روش های موثر در درمان نارسایی پیشرفته و مزمن بیماران کلیوی می باشد. عفونت مجاری ادرار شایع ترین عفونت ها پس از پیوند کلیه است و می تواند نتایج مخربی داشته باشد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی شیوع عفونت های مجاری ادراری و ارتباط آن با فاکتورهای خطر در بیماران پیوند کلیه است.
    روش بررسی
    در این مطالعه، عفونت های مجاری ادراری در 173 گیرنده پیوند کلیه به صورت آینده نگر در مرکز تحقیقات اورولوژی بیمارستان سینا مورد بررسی قرار گرفت. پس از جمع آوری نمونه های ادرار از بیماران با و یا بدون علامت، آنالیز ادراری و شمارش کلنی به عمل آمد. شناسایی باکتری ها توسط روش های مرسوم میکروب شناسی در گروه پاتوبیولوژی دانشکده بهداشت انجام شد.
    یافته ها
    عفونت مجاری ادرار در 47 بیمار مشاهده شد. شایع ترین باکتری عامل عفونت مجاری ادرار اشرشیاکلی با (38%)18 مورد بود. حدود 71% عفونت های مجاری ادراری در سه ماه اول پس از پیوند رخ داد. زنان نسبت به مردان بیش تر در معرض ابتلا به عفونت مجاری ادراری قرار داشتند (50/0OR=، 047/0P=). بین دیابت ملیتوس و عفونت مجاری ادرار هیچ رابطه معنی داری مشاهده نشد. اکثر ایزوله ها نسبت به ایمی پنم حساس بودند ولی نسبت به کوتریموکسازول و تتراسایکلین مقاوم بودند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد اکثر عفونت های مجاری ادراری در ماه های اول پس از پیوند رخ می دهد. آزمون آنتی بیوگرام برای درمان بیمارانی که مبتلا به عفونت های مجاری ادراری هستند ضروری است. به علاوه جنس مونث، سن بالا و طول مدت بستری فاکتورهای خطر برای این عفونت ها محسوب می شوند.
    کلیدواژگان: پیوند کلیه، عفونت مجاری ادراری، اشرشیاکلی
  • گزارش کوتاه
  • رضا افضلی پور، سید ربیع مهدوی *، حمیدرضا خسروی، علی نشاسته ریز، آغا فاطمه حسینی صفحات 122-127
    زمینه و هدف

    امروزه آزمایش های سی تی اسکن نقش مهمی را در تشخیص بیماری ها ایفا می کنند و به همین دلیل دوز قابل توجهی از آزمایش های پرتونگاری پزشکی را به خود اختصاص داده اند. یکی از نکات مهم در به کارگیری پرتوهای یونیزان رعایت اصول حفاظت پرتویی می باشد. هدف این مطالعه ارایه و تدوین سطح قابل قبول دوز جذبی در آزمایش های سی تی اسکن می باشد.

    روش بررسی

    سطح دوز مرجع تشخیصی در گروه سنی بزرگ سالان (بیش تر از 15 سال) در 11 مرکز سی تی اسکن شهر تهران مورد مطالعه قرارگرفته است. چارک سوم Computed Tomography Dose Index Weighted (CTDIw)به عنوان دوز مرجع تشخیصی (Diagnostic Reference Level) در نظر گرفته شده است.

    یافته ها

    مقدار دوز مرجع تشخیصی در گروه سنی بزرگ سالان (بزرگ تر از 15 سال) برای سر، سینوس، ریه، شکم و لگن به ترتیب برابر است با: 87/50، 27/38، 05/8 و 11/9 میلی گری.

    نتیجه گیری

    میزان دوز مرجع تشخیصی برای آزمایش های سر از بقیه نواحی بیش تر است و دوز مرجع تشخیصی در شهر تهران در گروه سنی مورد نظر و پروتکل های مورد مقایسه کم تر از دوز مرجع ملی می باشد.

    کلیدواژگان: سی تی اسکن، دوز مرجع تشخیصی، تهران
  • مطالعه موردی
  • اعظم سادات موسوی، ستاره اخوان صفحات 128-132
    زمینه
    تومورهای موسینی بینابینی (بوردرلاین) تخمدان به دو گروه مورفولوژیک تقسیم می شوند: نوع شبه اندوسرویکال و نوع روده ای. اغلب آدنوکارسینوم های اندوسرویکال تمایز موسینی و یا شبه اندومتری از خود نشان می دهند. این تومورها به ندرت به تخمدان ها متاستاز می دهند اما گاها علایم تومورهای تخمدانی را دارند. در بیماران مبتلا به آدنوکارسینوم موسینی در حفره شکم، در تفسیر این که منشا احتمالی تومور بر پایه پروفایل های ایمونوهیستوشیمی کدام نقطه است، باید با احتیاط عمل کرد، به علاوه بررسی DNA ی ویروس پاپیلومای انسانی در شناسایی تومور اولیه از موارد متاستاتیک ارزش دارد. در این مطالعه یک خانم 36 ساله با دو نئوپلاسم هم زمان ژنیتال معرفی می شود.
    معرفی مورد: بیمار خانم 36 ساله ای بود که با خون ریزی غیرطبیعی رحمی و درد قسمت تحتانی شکم مراجعه نمود. در شرح حال سابقه ای از پولیپ دهانه رحم داشت. سونوگرافی لگنی توده ای در آدنکس راست نشان داد و اندازه سرویکس بزرگ تر از حد طبیعی بود. تشخیص بافت شناسی نمونه برداری سرویکس، آدنوکارسینوم دهانه رحم را نشان داد. بیمار تحت هیسترکتومی رادیکال تیپ III همراه با سالپنگواووفورکتومی قرار گرفت. آزمایش DNAی ویروس HPV در بافت تومورال منفی بود. یافته اخیر نشان داد که این تومور یک آدنوکارسینوم اندوسرویکال متاستاتیک نیست.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد در مواردی که تومور دو عضو مختلف را درگیر کرده باید بررسی های تشخیصی دقیق جهت افتراق نوع اولیه از ثانویه انجام شود چرا که شاید عوامل ایجاد کننده ی رشد غیرطبیعی سلولی روی سلول های مشابه اثر هم زمان داشته باشند.
    کلیدواژگان: آدنوکارسینوم سرویکس، موسینوس تومور، تومور تخمدان
  • قدرت الله مداح، حسین شباهنگ، رضا رضایی، بهناز گوهری صفحات 133-137
    زمینه
    کیست هیداتید در اثر بلع سبزیجات آلوده به مدفوع سگ حاوی تخم کرم اکینوکوکوس گرانولوزوس ایجاد می شود و شایع ترین مکان ایجاد آن در کبد است. درگیری ستون فقرات بدون درگیری نسج نرم ورتبرال بسیار نادر است. در این مطالعه یک مورد کیست هیداتید اولیه ی نسج نرم پاراورتبرال را گزارش می کنیم.
    معرفی بیمار: بیمار آقای 61 ساله کشاورز، ساکن تربت جام که با شکایت توده در پشت از شش سال قبل مراجعه کرده است. در معاینه توده های متعدد پاراورتبرال راست در مجاورت ستون فقرات وجود داشت. در بررسی MRI توده ای مولتی لوکولار حجیم در پارااسپاینال راست از T1 تا L5 وجود داشت. در جراحی کیست های متعدد پر از مایع موید کیست هیداتید بود.
    نتیجه گیری
    کیست هیداتید یکی از بیماری های عفونی مهم و مشکل عمده بهداشتی در بسیاری از کشورها است. درگیری اولیه نسج نرم پاراورتبرال بسیار نادر است. لازم است در نواحی آندمیک درگیری نواحی دیگر را در مدنظر داشت.
    کلیدواژگان: کیست هیداتید، اکینوکوکوس گرانولوزوس، تومور نسج نرم
|
  • Batool Ghorbani Yekta, Mohammad Nasehi, Shahrzad Khakpour, Mohammad Reza Zarrindast, Yazdan Shafieekhan Pages 71-78
    Background
    Previous reports showed that nucleus accumbens involved in the etiology and pathophysiology of major depression، anxiety and addiction. It is not clear that how these mechanisms occur in the brain. In the present study، the influence of direct nicotine injection in the nucleus accumbens in rats’ anxiety-related behavior was investigated.
    Methods
    Wistar rats were used in this study. Male Wistar rats bred in an animal house، in a temperature-controlled (22±2 ◦C) room with a 12 hour light/darkcycle. Rats were anesthetized using intraperitoneal injection of ketamine hydrochloride and xylazine، then placed in an stereotactic instrument for microinjection cannula implantation The stainless steel guide cannula was implanted bilaterally in the right and left dorsal the nucleus accumbens shell according to Paxinos and Watson atlas. After recovery، anxiety behavior and locomotor activity were tested. We used the elevated plus maze to test anxiety. This apparatus has widely been employed to test parameters of anxiety-related behaviors including the open armtime percentage (%OAT)، open arm entries percentage (%OAE)، locomotor activity and we record effect of drugs after injection directly in the nucleus accumbens on anxiety-related behavior.
    Results
    Experiments showed that bilateral injections into the nucleus accumbens Nicotine، acetylcholine receptor agonist، dose 0. 1 of the dose (0. 05 and 0. 1، 0. 25، 0. 5) microgram per rat caused a significant increase in the percentage of time spent in the open arms (%OAT)، compared to the control group. We did not record any significant change locomotor activity and open arm entries percentage (%OAE) in rats.
    Conclusion
    Nicotinic receptors in the nucleus accumbens shell involved to anxiety-like behavior in male rats.
    Keywords: Anxiety, male rat, nicotine, nucleus accumbens
  • Mehdi Mohammadzadeh, Hamid Mobasheri Pages 79-89
    Background
    Widespread of telecommunication systems in recent years، have raised the concerns on the possible danger of cell phone radiations on human body. Thus، the study of the electromagnetic fields on proteins، particularly the membrane nano channel forming proteins is of great importance. These proteins are responsible for keeping certain physic-chemical condition within cells and managing cell communication. Here، the effects of cell phones radiation on the activity of a single nanopore ion channel forming protein، OmpF، have been studied biophysically.
    Methods
    Planar lipid bilayers were made based on Montal and Muller technique، and the activity of single OmpF channel reconstituted by electrical shock was recorded and analyzed by means of voltage-clamp technique at 20 ˚C. The planar lipid bilayers were formed from the monolayers made on a 60 μm diameter aperture in the 20 μm thick Teflon film that separated two (cis and trans) compartments of the glass chamber. In this practical approach we were able to analyze characteristics of an individual channel at different chemical and physical experimental conditions. The voltage clamp was used to measure the channel’s conductance، voltage sensitivity، gating patterns in time scales as low as microseconds in real time.
    Results
    Our results showed that exposure of single voltage dependent channel، OmpF، to EMF of cell phone at high-frequency has a significant influence on the voltage sensitivity، gating properties and substate numbers of the single channel but has no effect on single-channel conductance. Regarding to the relaxation time، the channel also recovers in the millisecond time range when the field is removed.
    Conclusion
    We observed an increase in the voltage sensitivity of the OmpF single channel while it had no effect on the single-channel conductance، which is remained to be further elucidated.
  • Shahram Savad, Parvin Mehdipor, Hoda Shirdast, Ladan Nekoohesh, Leili Nekoohesh, Reza Shirkoohi, Vahid Nikoui, Mohammad Miryounesi, Mohammad Hossein Modaresi Pages 90-95
    Background

    Breast cancer is the most common cancer in women. Non-coding RNAs especially miRNAs have important regulatory roles in cancer. MiRNAs are 21-24 nucleotides which have different levels of expression between tumors and normal tissues. In this study، we have analyzed expression level of miR-520d in three different groups of breast cancer.

    Methods

    Fifty nine samples were divided into different groups according to their immunohistochemistry (IHC) classification: estrogen receptor (ER) positive and/or progesterone receptor (PR) positive group (as group I); human epidermal growth factor receptor 2 (HER2) positive group (as group II); and Triple negative group (as group III). After small RNA extraction from tissues، cDNAs were synthesized and Real time RT-PCR carried out using DNA binding dye. Expression levels were analyzed by LinRegPCR and REST software.

    Results

    MiR-520d under- expressed in all of three different groups. The expression ratio in groups I، II، and III were 0. 193، 0. 167، 0. 21، respectively، but only the result from group II was significant (P=0. 017). According to the different clinicopathological status of breast cancer، miR-520d underexpressed significantly not only in patients with metastatic lymph node (P=0. 019) but also in patients which have cancer at stage III (P=0. 036).

    Conclusion

    In this study، we found that miR-520d possibly acts as a tumor suppressor. It may be useful for diagnosis of tumor from normal tissue. In addition، miR-520d significantly underexpressed in HER-2 positive group of breast cancers. Therefore، it may be useful as an additional diagnostic test in this group of breast tumors along with other biomarkers.

  • Baranak Safaian, Sima Shokri, Sakineh Mohamadian, Fatemeh Cheraghali, Leila Joibari, Safa Aryan Nejad, Tayeb Ramim Pages 96-101
    Background
    Serum estradiol level is a controversial prognostic factor in the outcome of labial adhesion. The aim of this study was to evaluate serum estradiol levels and topical estrogen response in patients with labial adhesion.
    Methods
    A prospective interventional study was conducted among girls with labial adhesion that referred to Pediatrics clinic in Taleghani University Hospital، Gorgan city، Iran in 2011. One hundred patients entered the study. The diagnosis was conducted by clinical examination of vestibule area. Inclusion criteria were، three months to eight years old prepuberty girls، no ambiguous genitalia، lack of vulvovaginitis symptoms، labial adhesion more than twenty five percent، no history of previous topical estrogen treatment since two weeks ago and previous incomplete treatment. The patients who did not use proper amount and duration of drug and also with adverse drug reactions during treatment period were excluded from the study.
    Results
    The maximum frequency of labial adhesion was in the group of less than one year old. The minimum frequency of labial adhesion was in the 7-8 years old group. Eighty six patients had complete or partial remission. No evidence of an improvement was observed in fourteen children. Severity of adhesions did not worsen in our patients. Serum estradiol levels were lower in patients who had a positive response to treatment. There were significant differences in serum estradiol levels between full or relative improvement with no improvement groups (P=0. 044).
    Conclusion
    Findings of this study showed that the labial adhesion patients with low serum estradiol level had better treatment response after using topical estrogen.
  • Antioxidants, Aphthous, Stomatitis, Treatment Outcome Pages 102-108
    Background
    Recurrent aphthous stomatitis (RAS) is a common disease with unknown etiology. There is no curative treatment. Purslane is considered as a rich source of antioxidants with anti-inflammatory effects. The purpose of this study is to evaluate the effect of Purslane in the treatment of RAS.
    Methods
    A total of 50 patients were selected for this randomized triple-blind placebo-controlled clinical trial from School of Dentistry of Tehran University of Medical Sciences in 2011. All subjects were randomly divided into two groups. Groups A and B received placebo and Purslane، respectively، for three months. Pain intensity based on the visual analogue scale (VAS)، the mean intervals of lesions occurrence، number of lesions and the mean duration of complete healing at baseline and at months 1، 2 and 3 were recorded.
    Results
    While no patient complained from increased severity of pain، decreased severity of pain for 4، 3، 2، and 1 grades were recorded in %16، %20، 20%، and 40%، respectively، which were much higher than 4%، 8%، 8%، and 28%، respectively، in the control group. A significant decrease in pain intensity in VAS scores were seen after treatment in group B (P<0. 001). The mean duration of complete healing showed significant differences (P<0. 001) between groups A (-1. 52±4. 07 days) and group B (-6. 56±4. 50 days). The mean intervals between lesions also showed significant differences (P<0. 001) between group A (17. 88 days) and group B (33. 12 days). No significant differences were found between group A and group B regarding to number of lesions. No serious side-effects occurred in either group.
    Conclusion
    According to our study، Purslane is clinically effective in treatment of RAS and considering the lack of side-effects during the study period، this medicine may be a favorable alternative treatment for recurrent aphthous stomatitis.
    Keywords: Shamsolmoulouk Najafi, Mahsa Mohammadzadeh, Hamid Reza Monsef Esfahani, Ghasem Meighani, Nima Rezaei
  • Correlation between parathormone and coronary artery calcium scoring and coronary artery disease
    Amir Farhang Zand Parsa, Naser Gilani Larimi, Alireza Esteghamati, Marzie Motevalli Pages 109-113
    Background

    It has been shown that coronary artery calcium scoring (CACS) can be used as a diagnostic method in coronary artery disease (CAD). The relationship between CACS and calcium metabolism in the body has been shown. The arterial calcification is an organized process similar to bone formation which is controled by parathormone (PTH). The relationship between PTH as an osteoregulatory factor and CACS has been also indicated. In this study، we tried to assess the value of serum PTH and CACS in patients planned to undergo coronary angiography (CAG) in order to find a simple، cost -benefit، noninvasive way، for ruling in/out obstructive CAD.

    Methods

    In a cross sectional study in Imam Khomeini hospital in 1390، CACS by using non-enhanced multi detector computed tomography (MDCT) and measurement of serum level of PTH، Calcium and Phosphate were done in 178 patients suspected to CAD which were scheduled to undergo coronary angiography serum PTH was measured by immuno-radiometric assay (IRMA) and serum Ca and Phosphate were measured by spectrophotometry methods.

    Results

    Of 178 Patients، 50 patients were females and 126 patients were male. Mean age of them was 56. 2±11. 6. The correlation coefficient between CACS and Gensini score (0. 507، P<0. 001)، PTH (0. 037، P=0. 693)، Ca (0. 062، P=0. 499) and Phosphate (0. 061، P=0. 506) were obtained. The level of serum PTH in the patients with and without coronary artery disease were 21. 8±11. 6 pg/dl، 23. 2±11. 5 pg/dl (P=0. 427) respectively.

    Conclusion

    Our study showed association between CACS and CAD that was statistically significant while no relationship was found between PTH، CACS and CAD.

  • Mohammad Reza Pourmand, Maryam Keshtvarz, Mohammad Mehdi Soltan Dallal, Malihe Talebi, Rounak Bakhtiari, Gholamreza Pourmand Pages 114-121
    Background
    Renal transplantation is the treatment of choice in patients with end-stage renal disease. Urinary tract infection (UTI) is one of the most common complications after renal transplantation and it has serious consequences. The aim of this study was assessing UTIs in renal transplanted patients and evaluation of risk factors associated with post-transplant UTI.
    Methods
    In this prospective study، 173 patients (48 hospitalized patients and 125 outpatients) were enrolled in this study. These renal transplant recipients evaluated for bacterial urinary tract infection in urology research center at Sina Hospital. After collecting urine samples from symptomatic and asymptomatic patients، urinalysis and colony count were performed. Identification of bacteria was performed by routine microbiological tests in the Department of Pathobiology، School of Public Health، Tehran، Iran، in 2011.
    Results
    UTI was observed in 47 patients and the most prevalent microorganism was Escherichia coli (E. coli) 18 (38. 2%). Nearly 71% of UTI cases were diagnosed during the first three months post transplantation. Risk factors for post transplant UTI were female gender، age، length of hospitalization and diabetes mellitus. Female patients were more susceptible than males (OR=0. 50 and P=0. 047) to infection. There were no significant difference between diabetes mellitus and UTI. Most of the isolated bacteria were susceptible to imipenem and resistant to tetracycline and trimethoprim- sulfamethoxazole.
    Conclusion
    Our study confirmed that bacterial infections remain as the most common infectious complication in the early post-transplant period، and antibiogram rather than empirical treatment is needed to find the best effective antibiotics. Moreover، risk factors such as female gender، increased age and length of hospitalization are predisposing factors to increased urinary tract infection in renal transplantation.
  • Reza Afzalipour, Seied Rabi Mahdavi, Hamidreza Khosravi, Ali Neshasteh-Riz, Agha Fatemeh Hosseini Pages 122-127
    Background

    Today، a CT scan examination play an important role in disease diagnosis and thus allocates a significant dose of medical X-ray examinations. One of the important principles in the use of ionizing radiations is to observe radiation protection principles. Evaluating patient''s absorbed dose and implementing the strategies for reducing dose are prior in safety issues. To achieve this purpose، sufficient studies should be performed in this regard. Therefore، patient''s absorbed dose and the factors affecting have been studied in this research. This study aims to present and develop an acceptable level of absorbed dose in CT scan examinations.

    Methods

    Diagnostic reference dose level in the adult age group (older than 15 years) has been studied in eleven CT scan centers in Tehran. For this purpose، CT scan examinations prevalent in above-mentioned centers were chosen and Weighted Computed Tomography dose index (CTDIw) and dose length product (DLP) parameters were studied. Standard phantoms with 16 and 32 diameters of Polymethylmethacrylate (PMMA) origin have been used in the centers for CT scan calibration process. CTDIw third quartile has been considered as the diagnostic reference dose level (DRL).

    Results

    Rate of diagnostic reference dose in the adult age group (older than 15 years) for the head، sinus، lungs، abdomen and pelvis are 50. 87، 38. 27، 8. 05 and 9. 11 mg، respectively. Dose measurements made in this survey have been used to set up local DRLs and can be used as a template for national DRLs.

    Conclusion

    Value of diagnostic reference dose for the head examinations is more than the other parts and diagnostic reference dose in Tehran city in the Adult age group and the protocols compared is less than national reference dose.

  • Azamsadat Mousavi, Setare Akhavan Pages 128-132
    Background
    Ovarian mucinous borderline tumors are divided into two morphologic groups: endocervical-like and intestinal type. Most endocervical adenocarcinomas exhibit mucinous and/or endometrioid differentiation، they infrequently metastasize to the ovaries but may simulate primary ovarian tumors (both atypical proliferative or borderline and carcinoma). In patients with mucinous adenocarcinoma in the abdominal cavity، caution should be exercised in interpreting the possible primary site of the tumor on the basis of the immunohistochemical profiles. The presence of human papillomavirus (HPV) DNA is assessed to determine whether the ovarian neoplasms were metastases or primary independent neoplasm. Approximately 90% of endocervical adenocarcinomas are related to high-risk human papillomavirus (hr-HPV) with the remainder being unrelated to HPV. Both types metastasize to the ovaries very infrequently. Ovarian endocervical-type (mullerian) mucinous tumors and tumors composed of a mixture of endocervical-type mucinous، serous endometrioid، squamous، and indifferent cells with abundant eosinophilic cytoplasm reported to date have been primarily limited to borderline and micro invasive types. We report a-36-yr old woman with adenocarcinomas of uterine cervix who also had ovarian mucinous borderline tumor.
    Case Presentation
    The patient presented with abnormal uterine bleeding and lower abdominal pain. She had a history of uterine cervix polyps. Pelvic ultrasound showed a right adnexal mass and a large cervical size. Histological diagnosis in uterine cervix biopsy revealed adenocarcinoma of cervix. Radical hysterectomy type III with bilateral salpingo-oophorectomy was performed. Histological finding in adnexal mass revealed borderline mucinous tissue of ovarian tumor. Testing for HPV DNA in the tumoral tissue was negative. This confirms that the ovarian tumor is not metastatic from endocervical adenocarcinoma.
    Conclusion
    We conclude that in a patient with tumors that involve two organs، complete diagnostic investigation should be done to distinguish the primary origin. The factors that affect cell proliferation، can probably have synchronous effects on the two similar cells.
  • Ghodratolah Maddah, Hossein Shabahang, Reza Razaei, Behnaz Gohari Pages 133-137
    Background
    Eating the egg of Echinococcus granulosus tapeworm in vegetables contaminated with dog''s fecal material is the main cause of hydatid cyst. The most common involved organ is liver and the second are lungs. Spinal involvement especially primary involvement of paravertebral soft tissue without vertebral and extradural involvement is very rare. We report a case with paravertebral hydatid cyst without vertebral involvement.
    Case Presentation
    A 61 years old man patient resident of Torbatjam، Khorasan Razavi provience، was admitted to our department complaining a mass in back from six years ago. In physical examination he had several right paravertebral masses. MRI reveals a huge multilocular mass in the right paraspinal from T1 to L5 that is accompanied by ribs erosion without destruction. Operation was performed and the cyst was completely removed while contained several liquid-filled cysts، the hydatid-like cysts. Pathological findings were confirmed the diagnosis. Albendazole (10mg/kg) was prescribed post-operatively for six months. Recurrence has not occurred after two years follow up.
    Conclusion
    Hydatid disease is a major infectious disease that is a main problem in many countries. In some articles paravertebral involvement without vertebral and extradural involvement is reported but primary paravertebral involvement with hydatid cyst is very rare. In this case we report paravertebral without vertebral involvement and the patient did not show any sign of spinal and vertebral pressure. In spite of the fact that hydatid cyst involves liver and lungs more than other organs، it can involve any organ and this point should be taken into consideration especially in the endemic areas.